Alphens politiebureau krijgt nieuw dak

Na ruim zestien jaar is het dak van het Alphense politiebureau toe aan een grondige opknapbeurt.© Cyclomedia

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Zodra de zomervakantie voorbij is zal begonnen worden met het vervangen van het dak van het politiebureau aan de Kees Mustersstraat in Alphen aan den Rijn.

Dat laat een woordvoerder van de Alphense en Goudse politie weten. Het huidige platte dak is aangelegd toen het kantoor gebouwd werd in 2006. Het dak is verstevigd gebouwd en moet in principe sterk genoeg zijn om een helikopter te kunnen dragen. Desondanks is het, na ruim zestien jaar de gemeentelijke handhavingsdiensten te hebben beschermd tegen de elementen, toe aan een uitvoerige opknapbeurt.

De renovatieklus zal voor rekening worden genomen door de Alphense firma Hester Dakwerken, die ook betrokken is bij de bouw van het nieuwe uitgiftepunt van de Voedselbank in de Briljantstraat. Het totale project zal zo’n twee maanden in beslag nemen en in de tussentijd zullen bedrijven en bewoners in de omgeving ’weinig hinder ervaren’, schat de politiewoordvoerder in.

Het renovatieproject bij het politiebureau betekent wel dat het in de zomer nog iets drukker dan gebruikelijk zal zijn in de directe omgeving: aan de overkant van het kantoor opent begin volgende maand een opvang voor Oekraïense vluchtelingen.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.