Culturele ’grote zes’ steunen brandbrief van theater Ins Blau

Stoelmassage in Theater Ins Blau als protest tegen de corona-lockdown© Foto Hielco Kuipers

Binnert Glastra
Leiden

De grote Leidse cultuurinstellingen steunen de noodkreet die theater Ins Blau deze week deed richting de gemeenteraad over onderbetaald personeel. Dat hebben zij laten weten in een brief aan de raadscommissie werk en middelen.

Kees van Leeuwen, de directeur van Ins Blau, vreest dat zijn personeel na jaren van goede wil maar onderbetaling, zich eerdaags genoodzaakt ziet om ander werk te zoeken. De subsidie die het theater krijgt, is volgens hem te laag om na een eerlijk loon voor artiesten en vaste lasten, ook de eigen medewerkers nog een fatsoenlijk salaris te bieden. Als er niet gauw zicht komt op verbetering, schreef hij de gemeente, dan gaat Ins Blau het komende seizoen misschien niet meer open wegens gebrek aan personeel.

De rest van de C6, het culturele samenwerkingsverband waarvan Ins Blau deel uitmaakt, heeft nu ook een brief geschreven aan de gemeente om te laten weten deze oproep te steunen. Zij willen ’benadrukken dat het voor alle culturele instellingen in Leiden belangrijk is dat zij een bedrijfsvoering kunnen voeren die uitgaat van eerlijke banen en betalingen’. De C6 bestaat naast Ins Blau uit de Stadsgehoorzaal/Leidse schouwburg, Gebr. de Nobel, Museum De Lakenhal, BplusC en de Pieterskerk.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.