Endegeest in Oegstgeest heeft nieuw ’kwaliteitsteam’ om ontwikkelingen te toetsen

Landgoed Kasteel Endegeest in Oegstgeest.© Foto Hielco Kuipers

Anne de Vries
Oegstgeest

Een nieuw kwaliteitsteam moet toezicht gaan houden op de ontwikkelingen in het gebied De Geesten, Endegeest en Overgeest, in Oegstgeest, meldt de gemeente. Met name Endegeest heeft het afgelopen jaar te maken gehad met meerdere bezwaren van omwonenden en geïnteresseerden over de bouwplannen voor het gebied.

Een architect, stedenbouwkundige, landschapsarchitect, landschapsecoloog en een cultuurhistoricus en burgerlid vormen samen het team. Wie dat precies zijn Volgens de gemeente gaat ze ’onafhankelijk’ te werk om ’de waardevolle kwaliteiten van het gebied te behouden en te stimuleren’.

Ieder lid vertegenwoordigt een ander discipline bij het beoordelen van conceptontwerpen en andere ontwikkelplannen in De Geesten. Het team wil ’in een vroeg stadium’ met initiatiefnemers in gesprek over hun plannen.

Het kwaliteitsteam vergadert iedere maand en rapporteert aan de burgemeester en wethouders. De eerste keer dat de leden samenkwamen kregen zij een presentatie over het gebied en hebben ze een wandeling gemaakt over het terrein, aldus de gemeente.

De gemeente stelt dat alle plannen voor ontwerpen en ontwikkelingen in De Geesten ook onder andere worden getoetst aan het bestemmingsplan voor het gebied, de Gebiedsvisie die de gemeente heeft vastgesteld en de Wet Natuurbescherming.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.