Betrokken bezoeker begint crowdfunding voor vernield Aquapark en haalt binnen een dag bijna 8000 euro op: ’Het is hartverwarmend’

De schade aan het Aquapark loopt in de tonnen.© Foto Hielco Kuipers

Daphne Stolwijk
Leidschendam

De schadekosten voor de eigenaars lopen in de tonnen, en om hen een hart onder de riem te steken is Breght Boschker een crowdfundingsactie begonnen. „Ik had het idee, ik moet wat doen.”

Het Aquapark in recreatiepark Vlietland werd afgelopen maandagnacht kapotgemaakt door vandalen met messen, waardoor een groot deel gezonken en onbruikbaar geworden is.

Boschker kent een van de eigenaren, Pieter Alders, al dertig jaar. „Toen ik het hoorde liepen de rillingen over mijn rug. Het park was net open, en dan gebeurt dit soort waanzin. Er is enorm veel schade aangericht.”

Tranen

Het doel van de crowdfunding is het ophalen van 400.000 euro, waarvan binnen 24 uur al bijna 8000 euro is gedoneerd door in ruim 300 mensen. „Alle beetjes zijn welkom. Mensen doneren 5 euro, en de hoogste donatie is 500 euro. Het is hartverwarmend”, aldus Boschker. De eigenaren weten van deze crowdfundingsactie. „Pieter appte me gisteren dat hij tranen in zijn ogen kreeg toen de eerste donaties binnenstroomden.”

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.