Vernield Aquapark kampt met ongenode gasten

Klimpark het Klimeiland in de Vlietlanden vernield en onbruikbaar

Klimpark het Klimeiland in de Vlietlanden vernield en onbruikbaar© Foto Hielco Kuipers

Marlies Vording
Vlietland

Het Storm Aquapark in watersport- en recreatiegebied Vlietland kampt sinds deze week met ongenode gasten. De politie deelt boetes van 225 euro uit aan mensen die het onlangs vernielde park betreden.

Nadat vandalen in de nacht van maandag op dinsdag onderdelen van het drijvende, opblaasbare park kapot sneden, is het populair bij regiogenoten die in de media gelezen hebben dat het waterpark in openbaar water ligt. Dat laten eigenaren Pieter Alders en Roland Venekamp weten in een statement. ,,Dieptriest en onvoorstelbaar, zeker nu we kapot zijn’’, schrijven ze. De schade loopt in de tonnen.

Een wijkagent haalde op donderdag een ongewenste bezoeker van de baan. De man in kwestie was over een hekje met de tekst ’verboden toegang’ gestapt en was met een biertje, handdoek en telefoon op de steiger gaan zitten. Vervolgens is hij op de onderdelen van het kapotte, drijvende park gesprongen. ,,Hij verklaarde dat hij had gehoord van het park en het vandalisme en dacht dat je daar nu wel op kon komen.’’ Die misvatting is hem duur komen te staan, want de wijkagent heeft een boete uitgedeeld.

De eigenaren laten weten dat het strafbaar is om het terrein te betreden. ,,De items die nog een beetje lucht bevatten zakken hiermee verder naar de bodem en het is daarmee nog moeilijker deze te behandelen of uit het water te halen.” Ze noemt het gedrag van de ongenode gasten ’respectloos’. Bovendien bemoeilijkt het de herstelwerkzaamheden aan het park.

De organisatie kan alle handen gebruiken om de boel zo snel mogelijk weer draaiende te krijgen. ,,Gelukkig krijgt de organisatie vanuit alle kanten hulp aangeboden, waar we enorm dankbaar voor zijn.’’ Zo is er donderdag door Leidschendammer Breght Boschker een crowdfundingcampagne opgezet om vier ton binnen te halen om het waterpark te herstellen. Vrijdagochtend was de teller de 17.000 euro al gepasseerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.