Alphense kinderraad maakt met professionele videoclip een vuist tegen etterbakken: ’Je krijgt de pestkaart, dus stop met pesten graag!’

Met spandoeken tuigen Alphense kinderen met anti-pestenspandoeken onder aanvoering van kinderburgemeester Safae Ahannay langs het Europapark.

Met spandoeken tuigen Alphense kinderen met anti-pestenspandoeken onder aanvoering van kinderburgemeester Safae Ahannay langs het Europapark.© Schermafdruk videoclip

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De Alphense kinderraad met voorop kinderburgemeester Safae Ahannay hebben onder de artiestennaam ’ATP’ (Alphen tegen pesten) een heus lied geschreven om pesten uit te bannen in Alphen aan den Rijn. Om hun muzikale pleidooi kracht bij te zetten, komt aankomende week een bijbehorende videoclip uit.

Het lied heet ’Praat erover’, en is een samenwerking tussen de kinderraad, een semi-officieel orgaan van de gemeente Alphen aan den Rijn, en wijkagenten uit Alphen-Noord.

Op sociale media kunnen nieuwsgierigen alvast een kijkje nemen hoe het melodieuze campagnefilmpje geworden is. ATP vindt het een ’vette videoclip’ en is ook trots dat ze zelf een hoop werk verzet hebben. „Mixen, rappen, videoclips… De ATP-crew kan het allemaal”, aldus de jeugdige gelegenheidsmusici op Instagram. Het lied en de muziekvideo zijn klaar voor de presentatie op woensdag 29 juni, als de nieuwe kinderraad voor het eerst bij elkaar komt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de al vrijgegeven beelden is te zien hoe ’ATP’ verbale pestkaarten uitdeelt en rapt dat pesten volledig moet zijn uitgebannen over tien jaar.

Het thema stoppen met pesten is het afgelopen jaar naast duurzaamheid, woningbouw en sport één van de speerpunten geweest van de kinderraad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.