Alexandra werd bedrogen door haar man | Over Liefde

© Foto Kevin McIver/Pixabay

Een ontmoeting, een kus, een breuk of een gesprek, alles kan een keerpunt in de liefde zijn. Yanaika Zomer zoekt verhalen over liefde, want alle liefdes vertellen een verhaal. Perry heeft het vertrouwen van Alexandra voorgoed beschadigd.

Zeven jaar geleden werd Alexandra bedrogen door haar man. Ze besloten samen verder te gaan, maar makkelijk was het niet. „Zijn zorg voor mij heeft ons gered.

Perry en ik zijn nu bijna dertien jaar samen. Hij is mijn tweede echtgenoot. De eerste was een lamlul van de hoogste orde en eigenlijk dacht ik daarna dat grote romantische liefde niet aan mij besteed was. Tot ik Per ontmoette dus. Zo lief, zo attent, zo zorgzaam. Dat was ik helemaal niet gewend. Ik weet nog dat ik er aan het begin helemaal niet mee om kon gaan. Ik wimpelde elk compliment af en riep bij alles wat hij voor me wilde doen, dat ik dat heus wel zelf kon. Perry leerde me dat ik er niet alleen voor hoefde te staan. Ik mocht op een ander leunen. Op een ander vertrouwen.

We zijn bewust kinderloos. De vrijheid is ons heilig. We kunnen op reis, we kunnen zomaar tot diep in de nacht uit, we kunnen hele zondagen in bed alle kranten lezen. Net wat we willen. En het fijne is, we willen eigenlijk altijd hetzelfde. Maar goed, Perry is dus een keer vreemdgegaan. Hij had gevoelens gekregen voor een vrouw op zijn werk. Die gevoelens waren achteraf bezien een hele hoop nieuwigheid en hitsigheid, maar toen dacht hij dat hij verliefd was. Zoals hij me later zou vertellen heeft hij er heel lang niks mee gedaan en hoopte hij dat het vanzelf over zou gaan. Ging het natuurlijk niet. Die vrouw is verschrikkelijk mooi, slim en grappig. Elke man zou daarvoor vallen. Bovendien vond ze hem ook leuk, bleek tijdens een werkborrel. Ze hebben toen heel ordinair staan tongen in de wc. Perry heeft haar de volgende dag laten weten dat hij er spijt van had, maar een half jaar later zijn ze alsnog met elkaar in bed beland. De volgende dag heeft hij het aan me opgebiecht.

Alles in mij leek in één keer te breken. Zoals veiligheidsglas dat in allemaal van die kleine brokjes valt. Perry zat huilend voor me. ’Ik ben zo stom geweest’, zei hij steeds. ’Het spijt me zo.’ Het kwam niet binnen. Het enige wat ik hoorde was: ’Ik heb met mijn handen aan een ander lijf gezeten en ik ben in haar klaargekomen’.

Ik denk dat ik eerst in een soort shock verkeerde, daarna heb ik gehuild en geschreeuwd, ik heb in foetushouding op bed gelegen, hem kapot gezwegen, weer geschreeuwd, hem helemaal uitgehoord en vervolgens toegebeten dat hij zijn bek moest houden. De details… ik wilde alle details weten. Hoe groot haar borsten waren. Of ze goed was. Lekkerder dan ik. Hoeveel jonger precies en of die hoer niet wist dat hij getrouwd was. Ik haatte haar. Hem haatte ik ook, maar tegelijkertijd zei de pijn me precies hoeveel ik van hem houd. Ik heb nooit echt overwogen bij hem weg te gaan.

Voor zover mogelijk heeft Perry alles goed gedaan. Hij heeft alle schuld op zich genomen, mij laten razen als ik dat nodig had en al mijn vragen beantwoord. Maandenlang maakte hij zich klein. Hij wist dat hij zijn rechten had verspeeld en vroeg nergens om. Ik wilde het ene moment in zijn armen liggen huilen en het volgende een bloemenvaas naar zijn hoofd slingeren en hij accepteerde het allemaal. Langzaam werd het huilen en schreeuwen minder, maar het zwijgen steeds harder. Toen we een maand of vier onderweg waren, lagen we op een nacht allebei wakker. ’Ik mis je’, zei hij in het donker. Dat was de eerste keer dat hij zijn eigen gevoel de boventoon gunde. Die nacht hebben we voor het eerst weer met elkaar gevreeën.

Nu zijn we zeven jaar verder. Het slijt. Mensen zeggen wel eens dat ze sterker uit zo’n crisis komen, maar daar kan ik dus helemaal niks mee. Ik ben kapot uit die crisis gekomen en mijn vertrouwen is voorgoed beschadigd. Het heeft ons helemaal niks opgeleverd, behalve een hele hoop verdriet. Op de meeste dagen is het alsof we weer de oude zijn, maar soms voel ik zomaar ineens de zwaarte in mijn maag zakken. Dan ben ik opnieuw in en in gekwetst dat de man van mijn leven mij zo kon verraden.”

Wil jij ook (anoniem) geïnterviewd worden Over Liefde? Mail naar yanaika@mediahuis.nl

Lees hier meer Over Liefde

Meer nieuws uit Lifestyle

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.