Jaarmarkt toepasselijke start Leidse Lakenfeesten; er wordt vooral textiel verkocht

Kleurrijk ingehuurd vertier tussen het winkelend publiek.

Kleurrijk ingehuurd vertier tussen het winkelend publiek.© Foto Taco van der Eb

De jaarmarkt nabij de Hema.

De jaarmarkt nabij de Hema.© Foto taco van der Eb

De markt ter hoogte van de Donkersteeg.

De markt ter hoogte van de Donkersteeg.© Foto Taco van der Eb

1 / 3
Loman Leefmans
Leiden

Het aanbod was divers, het aantal bezoekers viel niet tegen en de regen bleef uit, op een enkele spat na. De jaarmarkt in de Haarlemmerstraat vormde daarmee vrijdag de gewenste aftrap van de Leidse Lakenfeesten.

Net als veel evenementen en festijnen in het hele land, moest ook de markt in de lange winkelstraat een beetje op gang komen, na twee coronajaren zonder kraampjes. Lang niet elke winkel deed vrijdag mee. Bovendien zaten veel kooplui als verveelde scholieren op hun telefoon te prutsen in plaats van hun waar aan te prijzen. En ook de onvermijdelijke leren riemen, goedkope zonnebrillen en kunststof telefoonhoesjes ontbraken als opvulling niet.

Daar moet eerlijkheidshalve ook aan worden toegevoegd dat enkele winkeliers en ketens wel degelijk hun best deden om in fraai uitgestalde kramen en met originele spullen en cadeaus het niveau wat op te krikken. ’Het mooiste kado is jouw glimlach’, stond te lezen op een dundoek bij een van de stalletjes.

De naam van het evenement was bij de herstart veranderd in Jaarmarkt Haarlemmerstraat terwijl die voor het tweejarige covidreces nog Peurbakkenmarkt heette. Hoe dan ook, iedereen kon zien dat het een onvervalste binnenstadsbraderie betrof waar een aanzienlijk aantal Leidenaars en regiogenoten op afkwam. Er werd gesnackt en gesnoept, scherpe aanbiedingen overwogen, muziek geluisterd en vooral veel afgeprijsde kleding en textiel verkocht. Wat dat laatste betreft is het dus een toepasselijke start van de Lakenfeesten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.