Roeiers Njord succesvol bij NK voor grote boten: vier nationale titels

© Archieffoto

Coen Eggenkamp
Amsterdam

De roeiers van Njord wonnen bij de Koninklijke Holland Beker op de Bosbaan maar liefst vier nationale titels. De wedstrijden golden dit jaar als nationaal kampioenschap voor grote boottypen.

Tweevoudig wereldkampioen bij de junioren Lisa Bruijnincx pakte zoals verwacht de winst in de dubbelvier. Samen met Femke Paulis, Vera Sneijders en Willemijn Mulder was zij een klasse apart. Met deze ploeg maakt zij zich op voor de WK onder de 23 jaar eind juli in Italië. In de dubbelvier bij de lichtgewichten was het Hannah Otterloo die als eerste over de streep kwam. Met Jonna van Mourik, Rosa Brouwers en Maud Joosstens kan zij zich op maken voor de wereldbekerwedstrijden over twee weken.

Ook in de achten waren roeiers van Njord de beste. Dolf Rutten en Thijs Tas werden eerder geselecteerd voor een acht voor de WK voor studenten in Shanghai, maar deze wedstrijd werd afgelast. Nu maken ze zich op voor de oudste roeiwedstrijd van de wereld, de Henley Royal Regatta. Stuurvrouw Hanne Berendse zorgde voor de vierde titel. Zij stuurde haar combinatieboot voor de WK onder de 23 jaar naar de winst.

Coen Eggenkamp

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.