Lokale heffingen laten nog langer op zich wachten: BSGR denkt in augustus klaar te zijn

Binnert Glastra
Leiden

De Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR) denkt pas in augustus alle aanslagen voor de lokale heffingen te hebben verstuurd. Oorzaak ligt in ontbrekende gegevens.

BSGR verzorgt in het verspreidingsgebied van het Leidsch Dagblad de inning van de lokale heffingen in Leiden, Katwijk, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Wassenaar en Zoeterwoude. De inwoners van die gemeenten krijgen één aanslag voor de gemeentelijke en de waterschapsbelastingen. Normaal gesproken ligt die rekening er in februari al, maar dit jaar heeft nog lang niet iedereen hem binnen.

Vooral bij het verzamelen van de gegevens voor het waterschap wringt de schoen, zegt een woordvoerder. ,,De overheid wil dat wij steeds meer gebruik gaan maken van de Landelijke Voorziening Waarde Onroerende Zaken. Daaraan moet iedereen gegevens leveren, maar bij de waterschapsheffing voor eigenaren gaat dat nog niet goed en dat levert vertraging op.’’

De verwachting was dat het probleem binnenkort zou zijn opgelost, maar inmiddels mikt de BSGR op augustus. Uitstel betekent geen afstel: die rekening komt. Maar afgezien van het tijdstip verandert er niets. Wie gewend is via termijnen te betalen, kan dat ook nu.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.