Kirsten Lärche (39) heeft een passie voor het geven van gezichtsmassages: ’Veel klanten krijgen tijdens behandelingen van mij een eye opener’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Kirsten achter de balie in haar salon Fair Beauty in de Aarhof.

Kirsten achter de balie in haar salon Fair Beauty in de Aarhof.© Eigen foto

Tim Engelbart

Kirsten: „Het geven van gezichtsmassages is heel persoonlijk. Het is voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning en uiterlijke verzorging bij elkaar. Het is goed voor body and mind en geeft daarom zelfvertrouwen.”

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

„Ik heb niet altijd in de uiterlijke verzorging gewerkt. Ik ben begonnen met een studie sociaal pedagogische hulpverlening in Leiden, omdat ik altijd graag met mensen wilde werken. Daar ben ik vroegtijdig mee gestopt, maar ik kreeg daarna wel het idee in m’n hoofd dat ik in de schoonheidsverzorging wilde werken. Ik wilde alleen niet als 22-jarige tussen de 16-jarigen op een opleiding zitten. Ik heb toen particulier onderwijs gevolgd. Dat is zeker duurder, maar dat was wel klaar na één jaar. Ik vond dat daarom aantrekkelijk, ook al had ik dat ene jaar geen sociaal leven meer.

Tijdens mijn studie ben ik ook bij Orange Wellness aan de Kalkovenweg beland, om gezichtsbehandelingen en massages te geven. Maar na enige tijd ontstond toch het verlangen om eigen baas te willen zijn. In 2009 ben ik daarom voor mezelf begonnen. Ik heb toen een salon in het oude raadhuis in de Raadhuisstraat geopend, en heb vanwege meerdere verhuizingen daarna ook veel vanuit huis gewerkt. De klanten verhuisden doorgaans gewoon mee.

Vanaf december zit ik met Fair Beauty in de Aarhof, in een pand dat opeens op mijn pad kwam. Het kriebelde om het buitenshuis weer te proberen, op een zichtbare locatie in het centrum. Ik weet dat het winkelcentrum over een paar jaar gesloopt wordt. Een nieuw plan heb ik nog niet, maar ik heb er vertrouwen in dat er wel iets anders op m’n pad komt. Mijn schoonvader houdt me op de hoogte van de ontwikkelingen. In het afgelopen halfjaar zijn we in ieder geval gegroeid, en flink ook.

Ik heb me hier gespecialiseerd in het gezicht en geef daarom geen lichaamsmassages meer. Je hebt eerst het idee dat je alles moet kunnen, maar dat is niet zo. Als je je focust en één richting kiest haal je er meer plezier uit.

Ik heb me daarom gericht op gezichtsbehandelingen, omdat die snel resultaat opleveren. Je ziet iemand opknappen. Het geeft namelijk zelfvertrouwen om er verzorgd uit te zien. Je hoofd is toch je visitekaartje, en het eerste wat mensen zien. Het leukste om te doen vind ik de cosmetische bindweefselmassages. Dat zijn hele diepe massages om de huid te verstevigen. Ik pak dan de huid op en rol ’m af. Het geeft een gezondere, strakkere en glanzende huid.

Mijn klantenbestand bestaat voornamelijk uit vrouwen, met een enkele man die hier ook durft te komen ondanks de roze muren. Ik trek voornamelijk vrouwen aan die op zoek zijn naar een diepzinnigere ervaring. Ik heb tijdens de behandelingen ook veel diepe gesprekken met klanten. Dat zit er bij mij nu eenmaal in en gaat vaak automatisch. Ik adverteer daar niet mee, omdat ik geen verwachtingen wil wekken. Toch krijgen veel klanten bij mij eye openers, omdat ze na een behandeling wat beter in hun vel zitten.

In de toekomst wil ik ook workshops gaan geven hier. Dan zitten hier allemaal dames met een spiegel op tafel. Het lijkt me heel leuk daar dit jaar nog mee te begonnen. Hopelijk al in september.

Zelf kom ik uit Alphen en ben ik opgegroeid in de Horstenbuurt. Ik heb ooit gespeeld met de gedachte om weg te gaan. Misschien toch de stad in, Rotterdam bijvoorbeeld. Daar heb je toch wat meer voorzieningen. Maar mijn vriend komt ook uit Alphen, en we hebben een oppas om de hoek, dus eigenlijk is het hier gewoon prima en zijn we gebleven.

Lees ook: Steven de Rijk (25) ging naar het boerenprotest in Stroe: ’Ik wilde opkomen voor ons bestaansrecht’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.