Stedelijk Gymnasium Leiden mag opnieuw predicaat ‘Excellente School’ dragen

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden mag het predicaat ’Excellente School’ ook de komende drie jaar blijven voeren

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden mag het predicaat ’Excellente School’ ook de komende drie jaar blijven voeren© Archieffoto Hielco Kuipers

Daphne Stolwijk
Leiden

Het Stedelijk Gymnasium in Leiden mag het predicaat ’Excellente School’ ook de komende drie jaar blijven voeren. Beide locaties van de school mogen zich een excellente school noemen. Het gymnasium kreeg het predicaat sinds de invoering ervan in 2012 zonder onderbreking.

Het predicaat is voor scholen of schoolsoorten die onderwijs bieden van goede kwaliteit, en zich daarnaast onderscheiden van andere scholen doordat ze uitblinken met een specifiek profiel. Voor het Stedelijk Gymnasium gaat dat vooral over talentontwikkeling.

In een rapport stelt de jury onder de indruk is van de wijze waarop talentontwikkeling van zowel leerlingen als medewerkers wordt gestimuleerd. Leerlingen en medewerkers kunnen zich breed ontwikkelen en talenten komen tot bloei. Daarnaast zijn de onderwijsresultaten bovengemiddeld op het Stedelijk Gymnasium Leiden en zijn kinderen, ouders en medewerkers erg tevreden over de school. ‘Talentontwikkeling en schoolontwikkeling gaan hand in hand. De school is daarmee een voorbeeld voor andere scholen’, is de laatste zin van de juryconclusie.

Predicaten aan excellente scholen worden toegekend op basis van adviezen van de jury Excellente Scholen aan de inspecteur-generaal van het onderwijs. De afgelopen periode deden 46 scholen of schoolsoorten mee aan het traject, 43 daarvan kregen het predicaat. De jury beoordeelde de profielen van de scholen door middel van dossieronderzoek, een voorbereidingsgesprek en een jurybezoek.

Bij het Stedelijk Gymnasium was maandag niemand beschikbaar voor commentaar.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.