Slachtoffers neergestort vliegtuigje zijn instructeur en leerling

ANP Producties | Bron: ANP
Lelystad

De twee dodelijke slachtoffers van het vliegtuigje dat dinsdag is neergestort in het Zwarte Meer zijn twee mannen. Het gaat om een 63-jarige instructeur en een 24-jarige leerling-vlieger, meldt de vliegschool Zelf Vliegen waarvan het toestel was.

De twee mannen zitten nog in het vliegtuig, de berging van het toestel is nog bezig, meldde de politie rond 17.30 uur. Het is nog onduidelijk hoelang dat zal duren.

De politie doet onderzoek naar de crash. Het kleine vliegtuigje, met ruimte aan boord voor twee personen, stortte dinsdagochtend neer in het Zwarte Meer, dat tussen Flevoland en Overijssel ligt.

Praktijkvlucht

Het toestel van het type Blackshape Gabriel was rond 10.45 uur opgestegen vanaf Lelystad Airport. Het ging om een praktijkvlucht in het kader van het opleidingsprogramma voor piloten van Transavia, aldus de vliegschool, die zijn medeleven betuigt aan de nabestaanden.

Zelf Vliegen is de vliegschool waar toekomstige piloten van Transavia hun opleiding volgen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid doet onderzoek naar het ongeval.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.