Wijkagent schiet uit z’n slof na vondst illegaal gedumpte huisraad langs N11: ’Asociaal sneu volk’

Over de hele wegbreedte van het Ravelijnpad was vuil gedumpt.

Over de hele wegbreedte van het Ravelijnpad was vuil gedumpt.© Wijkagent Ton Tijssen

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Wijkagent Ton Tijssen heeft nog wel een hartig woordje te spreken met de persoon die het nodig vond om het Ravelijnpad naast de N11 in Alphen aan den Rijn te voorzien van een vracht vuilnis.

De vondst dateert van afgelopen dinsdag, en Tijssen is er goed verbolgen over, laat hij weten. „Iemand vond het nodig om dit te dumpen”, zegt hij. „Asociaal sneu volk...”

De illegale vuilnisdump is extra onverteerbaar, omdat de gemeentelijke stortplaats Ecopark de Limes nog geen kilometer verwijderd is van waar de vuilniszakken en oude meubels gewoon over de weg en in het gras gegooid zijn. „Daar kan het gratis worden afgegeven”, zegt de politieagent begriploos.

Tijssen staat niet alleen in zijn woede. Diverse andere collega’s en ook de Alphense teamchef John Nieumeijer ondersteunen zijn oproep.

De rommel is inmiddels wel weggehaald, rapporteert één van de Alphenaren die het probleem bij het stadhuis heeft aangemeld. Ook is een dader in het vizier, weet hij. „De gemeente heeft de gegevens van hem en gaat deze heer een factuur inclusief boete toesturen.” Terecht, vindt de melder. „Het is ook te bezopen.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.