Hoog ziekteverzuim bij Arriva: zomerdienstregeling gaat eerder in

Arriva rijdt vanaf zondag een zomerdienstregeling.

Ruud Sep
Leiden

Busmaatschappij Arriva stapt al aanstaande zondag over op de zomerdienstregeling. De vervoerder neemt de maatregel om het hoofd te bieden aan het hoge ziekteverzuim onder chauffeurs.

Oorspronkelijk zou de zomerdienstregeling een week later ingaan, op zondag 10 juli. In overleg met de provincie Zuid-Holland, de opdrachtgever van het openbaar vervoer, heeft Arriva tot de vervroegde invoering besloten in de hoop dat daarmee kan worden voorkomen dat er onaangekondigd ritten moeten worden geschrapt. Alle vervoerders in Zuid-Holland kampen met personeelsproblemen, waardoor er ritten uitvallen en dienstregelingen zijn versoberd.

Volgens een woordvoerder van Arriva is de versnelde invoering van de zomerdienstregeling de beste oplossing voor zowel de chauffeurs als de reizigers. Die laatsten zouden in deze periode van het jaar nauwelijks getroffen worden door de versobering. ,,We zien dat het aantal reizigers in de laatste weken voor de zomervakantie snel afneemt.’’

Onder de zomerdienstregeling vervallen extra spitsritten, gaat hier en daar de frequentie omlaag en worden soms de laatste ritten geschrapt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.