Vermist meisje (13) uit Lelystad teruggevonden

ANP Producties | Bron: ANP
Lelystad

Het vermiste meisje Marley (13) uit Lelystad is teruggevonden. Ze verkeert in goede gezondheid, aldus de politie. De politie maakte zich ernstig zorgen om het welzijn van het meisje en stuurde daarom een amber alert uit met de oproep naar haar uit te kijken.

"Inhoudelijk kunnen we er nog niet veel over vertellen, dat komt mogelijk op een later moment", zegt een politiewoordvoerder. "Het belangrijkste is dat ze in goede gezondheid is aangetroffen."

Marley was donderdagmiddag voor het laatste gezien in het bijzijn van een man. Ze vertrok rond 09.00 uur vanaf haar school aan de Tjalk in Lelystad en ging weg op een zwarte fiets met voorop een kratje. De politie hield er er rekening mee dat de vader van het meisje mogelijk betrokken zou kunnen zijn bij haar verdwijning. Eerder op donderdag zei de politie dat het een van de scenario's is die werd onderzocht.

In december 2019 liet de politie voor hetzelfde meisje ook een amber alert uitgaan, nadat ze door haar vader ontvoerd was. Ze werd toen een dag later teruggevonden in het centrum van Lelystad, kort nadat het amber alert was verstuurd. Zij was uit huis geplaatst en door haar vader meegenomen. Hij is daarna aangehouden.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.