FVD steunt aangekondigde boerenacties

ANP Producties | Bron: ANP
Tuil

Forum voor Democratie (FVD) steunt de aangekondigde acties van komende maandag door boeren. Dat zei FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren zaterdag op een bijeenkomst in het Gelderse Tuil over de stikstofplannen van het kabinet.

Van Meijeren sprak zelf niet uit welke acties hij precies steunt, maar boeren dreigen maandag onder meer vliegvelden en distributiecentra van supermarkten te blokkeren. Ze protesteren tegen plannen voor stikstofreductie van het kabinet. Van Meijeren riep wel op om zonder geweld te protesteren. "Maar ook geweldloos verzet kan keihard en militant zijn."

Van Meijeren noemde het stikstofbeleid zaterdag een "stikstofschandaal". Hij was de voornaamste spreker op een bijeenkomst waar een goede honderd mensen aanwezig waren. "Zonder de aangekondigde acties gaat er niets bewegen. Ze lachen ons uit."

Aanwezigen

De bijeenkomst op het terrein van bloementeler Marcel Leeuwis in Tuil werd georganiseerd door Forum voor Democratie. Onder de aanwezigen was een groot aantal boeren. Aan het woord kwamen onder meer Van Meijeren en het Gelderse Statenlid Kees Claasen (FVD). Ook blogger en chemicus Jaap Hanekamp gaf een presentatie.

Volgens Van Meijeren is het stikstofbeleid vooral ingezet door de wil om huizen te bouwen. "Zonder het onteigenen van grond van de boeren, kunnen ze niet die één miljoen huizen bouwen die de overheid wil bouwen."

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.