Vooral minder zuivel in supermarktschappen door boerenblokkades

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

In diverse supermarkten in het land begint een tekort aan zuivel te ontstaan. Door de boerenacties bij distributiecentra zijn vooral dit soort verse producten hier en daar al op, zien journalisten van het ANP. In totaal bezochten zij aan het begin van de middag zo'n twintig supermarkten verspreid over het land. Overige producten zijn daar nog volop verkrijgbaar.

De supermarktbranche vreest dat bepaalde producten maandag uitverkocht kunnen raken door de blokkades. Concrete gevolgen van de acties zijn er ook voor een deel van de onlineklanten van Albert Heijn. Door acties bij de distributiecentra in Utrecht en Oosterhout ziet het supermarktconcern zich genoodzaakt bestellingen te annuleren, laat een woordvoerster weten. AH vindt het vervelend voor de klanten en zegt te hopen dat "partijen weer met elkaar om tafel gaan en tot werkbare afspraken kunnen komen".

In een Vomar in Amsterdam-West wordt aan het begin van de middag brood in de schappen gelegd. Normaal komt dat al om 06.00 uur, vertelt een medewerker, maar vanwege vertragingen bij het distributiecentrum werd dat later. Bij een naastgelegen Dirk staan schappen voor kwark, melk en Griekse yoghurt leeg. Dat geldt ook voor enkele kaas- en zuivelschappen bij een Dekamarkt en een Vomar in Koog aan de Zaan, al zijn daar de meeste schappen in die categorie nog wel gevuld. Medewerkers weten niet te of het komt door boerenblokkades.

Vertraging

Bij de Jumbo in het centrum van Vianen zijn juist sommige groenten op en is ook iets minder vlees verkrijgbaar. "Onze vracht is vandaag helaas vertraagd", staat op een briefje dat op de koeling hangt. Andere producten zijn wel gewoon beschikbaar. Dezelfde tekst hangt op een bijna leeg melkschap van een Jumbo in Baarn.

Bij een AH in Breda zijn eveneens wat lege plekken te zien bij de zuivelafdeling. Volgens een vakkenvuller komt dat deels door de blokkades, maar is ook een reorganisatie gaande in het filiaal.

Verderop in Tilburg is bij een Jumbo en een Aldi vooralsnog niets te merken van een verstoorde aanvoer. Bij een Albert Heijn in de stad zijn wel enkele diepvriesvakken leeg. Dat is volgens een medewerker al enkele dagen het geval. Op de glazen deuren hangt een briefje waarop wordt uitgelegd dat de vakken minder goed dan normaal zijn gevuld door "een verstoring". De rest van de winkel is goed gevuld. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor de Plus in Halsteren, een grote Lidl in Leusden, een Jumbo in de Utrechtse wijk Overvecht en een AH in Huizen.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.