Alphense rolstoeltennister Lizzy de Greef (18) pakt haar eerste twee seniorentitels en klimt naar plek 31 op wereldranglijst

Lizzy de Greef (links) bereidt zich nu voor op toernooien in België, eind juli.© Eigen foto

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

Haar koffer zat bomvol met prijzen toen Lizzy de Greef afgelopen week terugvloog vanuit Sardinië naar Nederland. De 18-jarige rolstoltennister uit Alphen aan den Rijn pakte onlangs in Italië haar eerste twee individuele titels bij de senioren in het ITF-circuit, het tweede niveau.

De Greef boekte twee weken geleden op het Alghero Open 1 Futures drie zeges op rij en sleepte zo haar eerste seniorentitel binnen. In het dubbelspel stond ze ook op de hoogste trede van het ereschavot, samen met landgenote Jinte Bos.

Een week later deed De Greef, spelend bij Nieuwe Sloot in Alphen aan den Rijn, het nog eens dunnetjes over met titels in het enkel- en dubbelspel. In de finale van het enkelspel versloeg ze Emmanuelle Mörch, de nummer achttien van de wereld, in twee sets (7-5, 6-3).

Dankzij haar prestaties steeg De Greef naar plek 31 op de wereldranglijst, terwijl ze begin vorige maand nog buiten de top-40 bivakkeerde. De Alphense, tweevoudig jeugdwereldkampioen, bereidt zich op dit moment voor op de volgende twee toernooien. Die vinden eind juli in België plaats.

Lees ook:Alphense rolstoeltennister (17) is opnieuw jeugdwereldkampioen en wil zich meten met de grote namen: ’Helaas waren er weinig toernooien’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.