Toenemende jeugdoverlast rond Winkelhof: ’Het kan zo niet langer’, vindt burgemeester Driessen

Burgemeester Laila Driessen: ’Jeugdoverlast rond Winkelhof neemt onacceptabele vormen aan’.© Archieffoto

Aad Rietveld
Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp, politie en boa’s gaan optreden tegen de toenemende overlast van jongeren rond winkelcentrum Winkelhof. Volgens burgemeester Laila Driessen is er sprake van geluidsoverlast, verloedering en van bedreiging en intimidatie van voorbijgangers. „Dat kan zo niet langer.”

Driessen houdt, vertelde zij maandagavond in de gemeenteraad, het vergaande middel van een samenscholingsverbod voor de Winkelhof voorlopig ’in de achterzak’. Zij is bang dat het probleem, dat naar haar zeggen steeds erger wordt en inmiddels onacceptabele vormen aanneemt, zich dan verplaatst naar elders in Leiderdorp.

De burgemeester wil woensdagavond met politie en boa’s, omwonenden, winkeliers en ’hopelijk de overlastgevers en hun ouders’ tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis het probleem bespreken en daar een oplossing voor zoeken.

De gemeente weet, zegt de burgemeester, wie de overlastgevende jongeren zijn. Zij en hun ouders hebben een brief van de gemeente ontvangen. De politie heeft die brieven onlangs rondgebracht. Handhaving door de politie heeft volgens de burgemeester tot dusver ’niet het gewenste resultaat gehad’. Zij zet nu in op een ’persoonsgerichte aanpak’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.