Gerichte versterkingen en aanstormende jeugd: het kan bij FC Lisse wel eens flink dringen worden voor een basisplaats

© Archieffoto

Hein ten Berge
Velsen-Zuid

Over de nabije toekomst van FC Lisse hoeft niemand zich zorgen te maken. Met een piepjonge selectie deed FC Lisse dinsdagavond niet veel onder voor de profs van Telstar (2-0).

Het moet wel heel raar lopen wanneer de ploeg van trainer Raymond Bronkhorst komend seizoen als debutant in de tweede divisie een modderfiguur slaat. Natuurlijk zullen de Lissenaren wekelijks vol aan de bak moeten, maar dat is geen schande. Sterker nog, dat is precies waar de ploeg al ruim een jaar naar streeft. In de derde divisie hoefde ’Lis’ niet altijd alles te geven om wedstrijden over de streep te trekken. Dat zal op het hoogste niveau geen wekelijkse kost zijn.

Daarom hebben de mensen die het op Ter Specke voor het zeggen hebben niet stilgezeten. Met een aantal gerichte versterkingen is de selectie er een stuk sterker op geworden. Tel daar de doorstromende jeugd bij op en je kunt al ruim voor de competitiestart concluderen dat de Lissenaren hun zaakjes uitstekend voor elkaar hebben.

Natuurlijk was de oefenwedstrijd tegen Telstar een niemendalletje. FC Lisse startte in Velsen-Zuid met slechts vier spelers die afgelopen seizoen wekelijks in de basis stonden. Zonder doelman Erik Cummins, Tom Noordhoff (ex-Telstar), Jeffrey Klijbroek, Ludcinio Marengo, Justin van der Putten en de broers Zwetsloot deed de ploeg voor rust echt niet veel onder voor Telstar. Mitchel Bormann had bijvoorbeeld zomaar de score kunnen openen na een ragfijne voorzet van de van Rijnsburgse Boys overgekomen Max Hudepohl.

Net als Hudepohl maakten ook Romano de Jonge, Franklin Lewis, Wout Heemskerk en doelman Richard de Groot hun debuut voor FC Lisse. En deden dat allen, net als een half dozijn jeugdspelers, verdienstelijk. Conclusie? Het kan nog wel eens dringen gaan worden voor een basisplekje. Maar daar ligt trainer Raymond Bronkhorst ongetwijfeld niet wakker van.

Donderdag sluit zijn ploeg het eerste trainingsblok af om daarna twee weken vrij te zijn. ,,Op 20 augustus begint de competitie alweer’’, aldus Bronkhorst. ,,Het wordt voor spelers steeds lastiger om vakanties in te plannen omdat de zomerstop steeds korter wordt. Maar we kunnen met een goed gevoel op vakantie. We speelden vandaag, zeker na rust, met een piepjonge ploeg en die jongens hebben het uitstekend gedaan. Op een gegeven moment konden we het niet meer belopen, maar dat is niet meer dan logisch als je tegen een profclub speelt.’’

oefenvoetbal

TelstarFC Lisse 2-0

34. Bensabouh 1-0, 81. Van Wetten 2-0.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.