Langzaamaanacties beboet in het noorden

ANP Producties | Bron: ANP
Groningen

Zogenoemde langzaamaanacties van zondag op snelwegen in het noorden van het land, zijn door de politie beboet. De acties waarbij langzaam werd gereden door voornamelijk personenauto's waren op de A7, A32 en A37, meldt de politie.

De actievoerders reden onder andere onnodig links en gebruikten de vluchtstrook. Beide acties zijn strafbaar en kunnen leiden tot zeer gevaarlijke situaties, aldus de politie. De actievoerders kunnen dan ook rekenen op "boetebedragen die kunnen oplopen tot honderden euro's". Er zijn ook kentekens genoteerd en beelden gemaakt, dus de politie sluit niet uit dat later ook nog boetes volgen.

Verkeer ondervond hinder bij Beetsterzwaag en Drachtstercompagnie (A7), Steenwijk (A32) en Holsloot (A37). Volgens een politiewoordvoerder waren bij de langzaamaanacties zondag geen trekkers betrokken.

De woordvoerder zegt dat de actievoerders over het algemeen "sympathiseerden met boeren en tegen het stikstofbeleid van de overheid" zijn. Zij hadden onder meer rode zakdoeken bij zich, symbool geworden voor de boerenprotesten. Boeren en sympathisanten voeren al een tijd actie tegen de stikstofplannen van het kabinet, onder meer door (snel)wegen te blokkeren.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.