240 studentenkamers aan het Flanorpad worden voorlopig alleen tijdelijk verhuurd

De vier woontorentjes aan het Flanorpad zijn gebouwd in het begon van de jaren ’60 en aan renovatie toe.© Foto Hielco Kuipers

1 / 3
Wilfred Simons
Leiden

In de aanloop naar een ingrijpende renovatie gaat studentenhuisvester Duwo 240 woningen aan het Flanorpad in Leiden tijdelijk verhuren. Zittende bewoners krijgen een tijdelijk huurcontract aangeboden, dat eindigt op het moment dat de werkzaamheden beginnen. Dat moet, naar verwachting, ’in de eerste maanden van 2023’ het geval zijn.

Het wooncomplex Flanorpad dateert uit het begin van de jaren ’60. Het gaat om vier woontorentjes met 240 kamers. De flats voldoen niet meer aan de huidige milieu-, energie- en duurzaamheidseisen. Duwo investeert 10 miljoen euro in de renovatie. Met dat geld gaat de studentenhuisvester de gebouwen ’inpakken’, waardoor ze voldoen aan de eisen van energielabel A. Ze krijgen zonnepanelen, worden aangesloten op de stadsverwarming (en daardoor gasloos) en ook benut Duwo de gelegenheid om de flats brandveiliger te maken. Na terugkeer hebben de bewoners ook nieuwe keukens en sanitair.

Tot het begin van de renovatie gaat Duwo de kamers alleen tijdelijk verhuren. Met de zittende huurders zijn afspraken gemaakt over tijdelijke bewoning en een vergoeding. Naar verwachting neemt de renovatie zes maanden in beslag, zodat bij aanvang van het collegejaar 2023-’24 de flats weer normaal in de verhuur gaan.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.