Duikers en dierenambulance redden door hond zwaar toegetakelde zwaan uit vijver in Europapark Alphen

De gewonde zwaan wordt door drie brandweerlieden en een dierenambulancebroeder uit de vijver gehaald.

De gewonde zwaan wordt door drie brandweerlieden en een dierenambulancebroeder uit de vijver gehaald.© Schermafdruk Nieuws uit Alphen a/d Rijn - Regio16 (media)

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

Afgelopen zondag is een duikteam van de brandweer samen met de dierenambulance in actie gekomen om een zwaan te redden die flink was gebeten door een hond. De redding heeft ondanks alle inspanningen niet mogen baten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rond half vier ’s middags gingen de hulpdiensten naar het Europapark in Alphen aan den Rijn waar een zwaan hard onder de vleugel en in de buik was gebeten door een hond. De verwondingen waren dermate ernstig, dat besloten werd dat de watervogel enige tijd opgevangen moest worden.

Nadat de brandweermedewerkers het gewonde dier met een stok om zijn hals uit het water hadden getild en in een speciale tas hadden gestopt, heeft de dierenambulance de zwaan vervoerd naar een dierenarts.

Daar aangekomen werd duidelijk dat de gezondheid van het dier te ver achteruit was gegaan om hem nog te kunnen verzorgen, en is de zwaan geëuthanaseerd.

Bron video: Nieuws uit Alphen a/d Rijn - Regio16 (media) / YouTube

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.