Drukte op Europese wegen door vakantieverkeer

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Mensen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming moeten op een aantal wegen in het buitenland rekening houden met files. De ANWB meldde op basis van de Franse verkeersinformatiedienst Bison Futé dat er rond 12.00 uur 818 km file stond in Frankrijk, maar dat de drukte inmiddels wat afneemt. Tegen 16.00 uur rijdt het verkeer vermoedelijk een stuk beter door en tegen 18.00 uur zijn de files naar verwachting opgelost.

In Frankrijk is het onder meer druk op de A7 tussen Lyon en Avignon. De vertraging is daar ongeveer anderhalf uur. Ook op de A10 ten zuiden van Tours richting Bordeaux is het erg druk, met ongeveer twee uur extra reistijd.

In Duitsland is het op de route Ulm-Füssen-Reutte richting Oostenrijk via de A7 en de B179 erg druk. De vertraging is daar bijna een uur. Op de A10 (Tauern Autobahn) in Oostenrijk rijdt tussen Bischofshofen en Sankt Michael im Lungau veel verkeer. De vertraging is daar twee uur.

Zwitserland

Ook vakantiegangers die in Zwitserland op de A2 in zuidelijke richting naar de Gotthardtunnel rijden, moeten rekening houden met twee uur vertraging. Verder laat een ANWB-woordvoerster weten dat het opvallend druk is op de wegen in Slovenië en Kroatië. Op de A9 van Kroatië naar Slovenië moet het verkeer rekening houden met bijna twee uur extra reistijd. De andere kant op is er ongeveer een half uur vertraging.

Ook in Italië zijn veel mensen onderweg. Op de A22 van Bolzano naar Verona staan op diverse plaatsen files en is de extra reistijd ongeveer drie kwartier. Op de A14 tussen Bologna en Rimini is de vertraging anderhalf uur.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.