Eerste Vierdaagselopers zijn alweer terug in Nijmegen

ANP Producties | Bron: ANP
Nijmegen

De eerste deelnemers aan de Vierdaagse van Nijmegen zijn alweer terug in Nijmegen. Elk jaar probeert een klein aantal lopers als eerste te finishen. In totaal zijn woensdagmorgen ongeveer 37.000 lopers begonnen aan de Dag van Wijchen. Dat betekent dat ruim 1800 wandelaars hebben besloten om niet te gaan lopen, want er zijn 38.455 startbewijzen opgehaald. Er schreven zich ruim 42.000 mensen in voor de grootste wandeltocht ter wereld.

De tocht door de omgeving van Wijchen is eigenlijk het parcours voor de tweede dag van de Vierdaagse, maar de eerste dag op dinsdag werd afgelast wegens de extreme temperaturen.

Het zal woensdag in de loop van de dag ook erg warm en benauwd worden, voorspelt de eigen weerdienst van de Vierdaagse. Het Rode Kruis houdt rekening met veel blaarbehandelingen. Marsleider Henny Sackers heeft toeschouwers aan de kant van de weg opgeroepen om wandelaars niet ter verkoeling nat te spuiten, want lopen in natte kleren is onaangenaam en kan schuurwonden veroorzaken.

De lopers komen aan het eind van hun eerste wandeldag terecht in Roze Woensdag, het lhbtiq+-evenement in het centrum van Nijmegen. Veel wandelaars zijn daarom in het roze gekleed, net als de tienduizenden bezoekers aan Roze Woensdag. Niet alle lopers zijn blij met het evenement, want de drukte zorgt in het zicht van de finish vaak voor opstoppingen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.