Vierdaagsebestuur diskwalificeert 23 lopers

ANP Producties | Bron: ANP
Nijmegen

Het bestuur van de Vierdaagse van Nijmegen heeft op de eerste twee marsdagen in totaal 23 lopers gediskwalificeerd. Het ging vooral om mensen die een stukje van het door hen af te leggen parcours onderweg afsneden. Ook lieten enkele wandelaars zich een stukje vervoeren, aldus Vierdaagsebestuurslid Pim Miltenburg donderdag. Er zijn nog geen militairen betrapt die niet de vereiste tien kilo bepakking bij zich hadden.

Op de tweede wandeldag door de regio rond Groesbeek zijn 1530 wandelaars uitgevallen. In totaal hebben 35.465 lopers de finish in Nijmegen gehaald. Vrijdag beginnen zij aan de laatste wandeldag richting het Brabantse Cuijk, met aan het eind de feestelijke intocht over de Sint Annastraat in Nijmegen. De weerdienst van de Vierdaagse voorspelt een "perfecte wandeldag", zonder regen en met een zonnetje, maar niet heel warm.

Het Vierdaagsebestuur ziet dat nogal wat mensen clandestien een dagje meelopen met wandelaars. "We kunnen niks aan deze zwartlopers doen", aldus Miltenburg. "Iedereen mag op de openbare weg lopen. Maar het overgrote deel van de wandelaars heeft een polsbandje en is dus keurig ingeschreven."

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.