Inbrekers crashen bij achtervolging op hoge snelheid in Hazerswoude, 21-jarige bestuurder zwaargewond

© Toon van der Poel

1 / 4
Internetredactie
Hazerswoude

Na een inbraak in de omgeving van Hazerswoude heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag een auto met drie inzittenden achtervolgd. De vluchtende auto crashte op de kruising van de Rijndijk met de Gemeneweg in Hazerswoude-Rijndijk. De 21-jarige bestuurder, woonachtig in Gouda, raakte ernstig gewond.

Bij de politie kwam er een melding binnen dat er na een inbraak aan de Zuiddijklaan drie verdachten vandoor waren gegaan. Agenten kregen de auto in het vizier en zetten de achtervolging in, nabij de Voorweg in Hazerswoude-Dorp. Op hoge snelheid reden de vluchtende auto en de politiewagen door Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude-Rijndijk, tot de inbrekers op een rotonde werden gelanceerd.

Bij de crash ramde de auto en geparkeerde Tesla, en eindigde op z’n kop in de poort van een woning. Twee van de drie inzittenden konden zelf uit de auto komen en zetten hun vluchtactie voort. De derde inbreker bleef zwaargewond achter. Ondanks een zoekactie van de politie zijn de twee gevluchte inbrekers niet meer gevonden.

Naast een ambulance en de brandweer moest er een traumahelikopter aan te pas komen om de zwaargewonde verdachte medische ondersteuning te bieden. De bestuurder is eerst door de brandweer losgemaakt uit de auto en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De kruising is een tijd afgesloten geweest voor onderzoek.

Later op donderdag meldt de politie dat de 21-jarige man uit Gouda is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag. Ook wordt hij ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de inbraak.

Lees ook: Hazerswouds buurtje opgeschrikt door keiharde knal van auto van inbrekers tegen Tesla en huis: ’Gelukkig waren de kinderen niet thuis’

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.