’Boerenprotest’ trekt toeterend door Oegstgeest, Valkenburg en Rijnsburg

© Foto Emile van Aelst

Van onze verslaggever
Oegstgeest

Een stoet van zo’n honderd voertuigen trekt maandagavond door Oegstgeest, Valkenburg en Rijnsburg. Een enkele trekker, brommers, motoren en tientallen auto’s rijden met omgekeerde vlaggen door de dorpen.

Toeterend zetten de wagens de regio op z’n kop sinds 19.30. Rond dat tijdstip begon de tocht bij de Oegstgeestse Klinkenbergerplas.

© Foto Emile van Aelst

Via social media was een oproep gedaan op eigen initiatief te komen demonstreren in een optocht ter steun aan boeren, tuinders en vissers. De demonstranten waren voornamelijk met personenwagen gekomen, er reden maar een paar trekkers mee.

De stoet bewoog zich na aanvang luid claxonnerend in beweging richting Oegstgeest. De demonstratie reed langs onder andere de Lange Voort en door de wijk daar omheen.

De stoet bestaat uit ongeveer honderd voertuigen.© Foto Emile van Aelst

Vervolgens ging het richting Rijnsburg waar ook een rondje door het dorp werd gemaakt. De demonstratie zorgde voornamelijk in dat dorp voor wat oponthoud voor het doorgaande verkeer.

Na Rijnsburg sloeg de demonstratie af richting de dorpskern van Valkenburg om te eindigen op het parkeerterrein achter de Hoogvliet. De politie was met twee motoren aanwezig om het verkeer te regelen. Op de achtergrond werd een politiebusje achter de hand gehouden, maar deze hoefde niet ingezet te worden.

Na aankomst op het parkeerterrein werd de stoet redelijk snel ontbonden en keerde de rust in de regio terug. Volgens enkele deelnemers kan de regio Leiden eerdaags waarschijnlijk weer een demonstratie als deze verwachten.

© Foto Emile van Aelst

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.