Daisy Ebes (37) is sinds twee jaar fotografe: ’Ik maakte vroeger altijd foto’s van bekende Nederlanders bij de studio’s in Aalsmeer’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Daisy Ebes (37): ,,Toen 2,5 jaar geleden mijn kind werd geboren, kwam ik erachter dat de camera op m’n telefoon niet goed genoeg was om foto’s te maken. Ik besloot een echte camera te kopen en mijn zoontje op de foto te zetten en die te posten op social media. Ik kreeg direct leuke reacties en vragen of ik dat ook bij anderen kon doen.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Ik werkte jarenlang bij accountskantoor KPMG in Amstelveen. Sinds twee jaar ben ik fotografe. Eerst begonnen bij familie en vrienden, daarna kreeg ik zoveel aanvragen dat ik me wel moest inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik heb vervolgens een cursus gevolgd bij fotografe Evely Duis, bekend van het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje. Daar heb ik veel geleerd.

Inmiddels heb ik het behoorlijk druk. Van branding shoots, dus fotograferen voor merken, tot het portretteren van families of baby’s. Ik doe van alles. Op dit moment nog vooral in de regio Alphen en Roelofarendsveen, omdat ik opdrachten krijgen via mond-tot-mondreclame. Het is ideaal werken, want ik kan mijn eigen tijd indelen. Ik heb nog wel een vaste baan ernaast, een paar dagen per week. Sinds afgelopen dinsdag ben ik receptioniste bij het Van der Valk hotel langs de A4.

Het zat er misschien altijd wel in dat ik fotograaf zou worden. Ik maakte vroeger altijd foto’s van bekende Nederlanders bij de studio’s in Aalsmeer. Ik woonde zelf met mijn ouders in Rijsenhout en ging dan op de fiets daarheen met m’n wegwerpcameraatje. Ik heb bijvoorbeeld Katja Schuurman op beeld vastgelegd. Of André van Duin, de acteurs van Goede Tijden, Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen. De receptioniste van het gebouw kende mij maar al te goed. Ik kwam er bijna dagelijks.

Ik woon sinds 2016 in Alphen aan den Rijn, samen met mijn man. Ik ben vaak verhuisd in mijn leven, maar dit is wel een plek waar ik langer wil blijven wonen. We zitten nu nog in een appartement, maar zijn op zoek naar een eengezinswoning. Alphen is perfect. Alles zit om de hoek, in acht minuten zit ik overal: de bouwmarkt, recreatiegebied, winkels, Avifauna, zwembaden, de kinderboerderij of een leuke speeltuin.’’

Lees ook: Freerunster Rianne Kompier (21) ziet licht aan het einde van de tunnel na lang blessureleed: ’Ik loop vijf keer per dag de Romein bij de N11 op en af’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.