Protestvlaggen boeren langs provinciale wegen in Zuid-Holland moeten weg: ’Wij kiezen één kant, die van de verkeersveiligheid’

Erna Straatsma
LEIDEN

Protestvlaggen boeren langs provinciale wegen in Zuid-Holland moeten weg: ’Wij kiezen één kant, die van de verkeersveiligheid.’

Zevenbergen doet een oproep aan de boeren in Zuid-Holland om alle protestvlaggen op en naast provinciale wegen voor 5 augustus weg te halen. Gebeurt dat niet, dan haalt de provincie ze weg.

De gedeputeerde heeft dat besluit genomen nadat er een ’afgescheurde vlag’ op een rijdende auto terecht is gekomen. ,,Daar trekken wij de grens’’, zegt hij een filmpje dat woensdagochtend op sociale media is gezet. ,,De provincie kiest maar één kant en dat is de kant van verkeersveiligheid. Daarom roepen we iedereen op die iets heeft geplaatst op en naast een provinciale weg, om dat vóór 5 augustus weg te halen. Daarna zullen wij dat doen. Het recht op demonstreren is een groot goed in Nederland, maat stopt als je de verkeersveiligheid in gevaar brengt.’’

Omgekeerde Nederlandse vlaggen hangen sinds een paar weken onder meer aan lantaarnpalen langs de Gemeneweg tussen Hazerswoude-Rijndijk en Hazerswoude-Dorp. Ook in Hazerswoude-Dorp zelf en in Boskoop hangen veel protestvlaggen.

Camera’s

De afgelopen tijd heeft de provincie al een aantal vlaggen weggehaald die een direct gevaar vormden voor de verkeersveiligheid. Dat gebeurde bijvoorbeeld op plekken waar de nationale driekleur bijvoorbeeld voor bewakingscamera’s of verkeersborden hing.

Zevenbergen hoopt dat degenen die de vlaggen hebben opgehangen, ze ook willen verwijderen, anders kost dat de provincie ’enkele tienduizenden euro’s. Aannemers worden dan ingehuurd om de vlaggen weg te halen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.