Bart Kamper (52) wordt ook wel de nachtburgemeester van Alphen genoemd: ’Ik heb al zeker twee generaties voorbij zien komen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Eva Stam

Bart Kamper (52): ,,Sorry hoor, het was gisteren erg laat en erg gezellig, dus ben nog niet helemaal wakker. Dat krijg je als je eindverantwoordelijke bent bij een bar-dancing als Alle Hens. Ik vind het echt fantastisch om te doen.’’

,,Na 25 jaar in de ICT te hebben gewerkt, was ik er wel klaar mee. Ik kwam weleens in Bar Amsterdam en besloot daar te gaan werken als tijdelijke overbrugging zodat ik kon uitvogelen wat ik dan wel wilde. Het was een switch van een leven in een pak met stropdas naar ’s nachts met ontbloot bovenlijf body shots doen. Ik bleek het zo leuk te vinden dat ik besloot in de nachthoreca te blijven werken.

Al vrij snel vertrok de bedrijfsleider en nam ik die taak over. Dat ging me best goed af, want ik was in mijn vorige werk al gewend aan leidinggeven. In de ICT was ik ook altijd eigen ondernemer geweest. Dus toen in 2019 de kans zich voordeed om mede-eigenaar van Schatjes te worden, greep ik die met beide handen aan. Maar omdat ik het werk in Bar Amsterdam zo leuk vond, bleef ik ook daar werken.

Eind 2021 heb ik samen met drie mede-horecaondernemers Alle Hens overgenomen. Het is net even anders aangezien het bedoeld is voor dertigplussers en er een ’luxere standaard’ is. Momenteel focus ik mij voornamelijk op Alle Hens en ben ik daar de eindverantwoordelijke. Best raar, omdat ik 16 jaar lang zo nauw betrokken ben geweest bij Bar Amsterdam.

Nu is alles weer lekker als vanouds. Overal is het gezellig druk, ook bij Alle Hens. Mensen zeggen enorm blij te zijn dat er eindelijk een plek is voor dertigplussers in Alphen om uit te gaan. Ik heb genoeg plannen: we willen op woensdagen stand-up comedy organiseren en ook livemuziekavonden in diverse genres gaan houden.

Het leukst aan dit werk vind ik het contact met de mensen. Je hoopt ze een leuke avond te bezorgen. Met de spanningen van deze tijd is dat helemaal fijn. Omdat ik altijd in Alphen horecaondernemer ben geweest, ken ik ontzettend veel mensen. Door sommigen word ik ook wel ’de nachtburgemeester’ genoemd. Ik heb al zeker twee generaties voorbij zien komen. Vroeger hoopte ik mensen leuke avonden te bezorgen in Bar Amsterdam en nu kom ik er veel weer bij Alle Hens tegen, erg grappig.’’

Lees ook: Daisy Ebes (37) is sinds twee jaar fotografe: ’Ik maakte vroeger altijd foto’s van bekende Nederlanders bij de studio’s in Aalsmeer’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.