Veertien boerenacties bij wegen in de nacht

ANP Producties | Bron: ANP
Utrecht

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn voor zover bekend veertien boerenacties geweest bij wegen in Nederland. Het gaat hierbij om gedumpte troep of al dan niet aangestoken hooibalen, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De situatie op de weg valt vrijdagochtend mee, aldus de woordvoerder. Er zijn geen nieuwe door boeren opgeworpen blokkades die het verkeer hinderen.

Onder meer op de toerit bij Lochem naar de A1 was het in de nacht van donderdag op vrijdag raak. De situatie daar is volgens de woordvoerder inmiddels weer normaal. Ook onder meer op de A7 bij Abbekerk, Marum en Wieringerwerf was een actie, evenals naast de Wijkertunnel op de A9.

Of de "troep", zoals de woordvoerder het omschrijft, op de snelwegen of op of bij op- en afritten werd aangetroffen, weet zij niet precies. Of alles inmiddels weer is opgeruimd, kan ze ook nog niet vertellen. Volgens de zegsvrouw kan verkeer er in ieder geval langs, of is de rommel net naast de weg achtergelaten.

De troep werd volgens haar na middernacht ontdekt. Voor middernacht waren er op de A7 bij Winschoten en de N18 bij Varsseveld trekkers op de weg. Ook waren er personenauto's betrokken bij demonstraties.

Meer nieuws uit Binnenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.