Nieuwkomers scoren meteen bij hun debuut voor Quick Boys

Danny van den Meiracker, hier in actie bij IJsselmeervogels vorig seizoen, was meteen trefzeker.

Danny van den Meiracker, hier in actie bij IJsselmeervogels vorig seizoen, was meteen trefzeker.© Archieffoto Studio Kastermans

Rob Kramp
Naaldwijk

Quick Boys heeft de oefencampagne afgetrapt met een bescheiden zege. In Naaldwijk werd hoofdklasser Westlandia zaterdag met 1-2 verslagen.

De doelpunten kwamen op naam van de nieuwkomers Danny van den Meiracker en Ravelino Junte. De overwinning had veel hoger moeten uitvallen. De Katwijkers sprongen nogal onbesuisd met acht levensgrote kansen om. Nick Runderkamp slaagde er zelfs in van tien meter voor een leeg doel te missen.

Quick Boys heeft de zomer aangegrepen om een grote schoonmaak door te voeren. Gevestigde namen als Mike van den Ban, Fernando Lewis, Kevin van Kippersluis, Ricky van Haaren werden al dan niet met afkoopsom bedankt voor de (niet) bewezen diensten.

Darryl Maatsen (AFC), Jesper de Vré (Noordwijk), Lorenzo van Kleef (Jong Sparta) en doelman Pim van der Plas (Rijnvogels) vonden elders een nieuwe uitdaging. De club trok zeven spelers aan, onder wie vier aanvallers.

Danny van den Meiracker (IJsselmeervogels) moet het gebrek aan scorend vermogen opvullen. De 33-jarige balvaste spits staat garant voor doelpunten. In 143 wedstrijden in de tweede divisie scoorde hij 86 keer.

Daarnaast kwamen Dyllandro Panka en Jim Beers over van Volendam en gaf Ravelino Junte (Spakenburg) de voorkeur aan Quick Boys boven Kozakken Boys. Verder tekenden doelman Michael Fabrie (Smitshoek) en verdedigers Tyrone Owusu (Scheveningen) en Aleksandar Bjelica (clubloos) een contract op Nieuw Zuid.

Ricardo Kuyvenhoven

Terug van weggeweest is Ricardo Kuyvenhoven. De sierlijke, creatieve linkspoot kwam op zijn zeventiende in 2016 naar Quick Boys en leek uit te groeien tot de onbetwistbare regisseur op het middenveld. Totdat blessures hem ver terugwierpen.

In 2019 stond hij de eerste acht maanden langs de kant na een enkeloperatie. Na een paar invalbeurten werd de competitie door de corona afgefloten. Zijn laatste basisplek dateert van september 2020.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Quick Boys behield vertrouwen in het talent van de middenvelder en verlengde zijn contract tot de zomer van 2023. In februari 2021 onderging hij een kijkoperatie voor een scheurtje in een meniscus.

Tijdens die ingreep bleek het kraakbeen zodanig beschadigd dat hem aangeraden werd een langdurige revalidatie te ondergaan om de spieren rond de knie te versterken. Eind vorig seizoen keerde hij voor korte invalbeurten terug.

In Naaldwijk kwam hij na de rust in het veld. ,,Fijn om eindelijk weer eens een helftje mee te doen’’, keek de inwoner van Voorschoten terug. Conditioneel was hij nog niet top. ,,We zijn een week geleden aan het tweede blok in de voorbereiding begonnen.’’

Wel had hij een teambuildingsweekeinde met de selectie achter de rug. ,,We zijn in Enkhuizen op de boot gestapt, naar Hoorn gevaren en hebben daar gestapt en overnacht.’’

In het komende seizoen wil Kuyvenhoven zijn basisplaats heroveren. ,,Ik verwacht niet aan de start van de competitie direct in de basis staan. Ik mis wedstrijdritme, moet fitter worden én blijven. Maar dan ga ik de concurrentie vol aan.’’

Westlandia-Quick Boys 1-2

25. Van den Meiracker (pen) 0-1, 31. Junte 0-2, 42. Van Schie 1-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.