Alphen ’casht’ opnieuw: gemeente verkoopt grond aan Volvo-dealer

Het lege terrein aan de Flemingweg.

Het lege terrein aan de Flemingweg.© Foto Cyclomedia

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

Volvo-dealer Hooftman verhuist z’n activiteiten in Alphen aan den Rijn binnenkort naar de Flemingweg. De grond, die eigendom was van de gemeente, levert meer dan anderhalf miljoen euro op voor de Alphense schatkist.

Hooftman zit nu nog aan de Willem de Zwijgerlaan, naast het Esso-tankstation, maar koopt een groot stuk grond van zesduizend vierkante meter pal aan de N11. Even verderop, aan de Röntgenweg, zit al een Volvo-dealer voor vrachtwagens.

De dealer in Zweedse voertuigen is van plan een energieneutraal pand neer te zetten, door onder meer gasloos bouwen en een intelligent aanwezigheidssysteem voor verlichting en verwarming te gebruiken.

De gemeente Alphen krijgt op de vrijgekomen locatie aan de Willem de Zwijgerlaan, die werd verhuurd aan Hooftman, de mogelijkheid het gebied te herontwikkelen voor woningbouw en ’een compact stadshart te bevorderen’.

Eerder haalde Alphen al dertig miljoen binnen met de verkoop van gronden op het bedrijventerrein Steekterpoort. Daar verrijzen op termijn een groot distributiecentrum van Stahlberg Investments en een nieuw sorteercentrum van PostNL.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.