Onrustig uitgaansweekend in het Alphense centrum: één aanhouding na strooptocht en veel vernielde autoruiten

© Archieffoto ANP

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

De Alphense politie heeft afgelopen weekend een 23-jarige man aangehouden voor diefstal. De dader was bezig met een strooptocht tijdens het uitgaan in de Julianastraat.

In de kroeg stal hij bij meerdere bezoekers de pinpas, telefoon of handtas. Met behulp van aanwijzingen van de slachtoffers en portiers kon de man uiteindelijk in de boeien worden geslagen. Bij hem werden onder meer pinpassen gevonden die niet van hem waren, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

In de nacht van zaterdag op zondag was het opnieuw onrustig in de horeca. Dit keer kregen twee groepen ruzie met elkaar in een uitgaansgelegenheid. De ene groep werd vervolgens de kroeg uitgezet en stond daardoor op de Julianastraat. De politie zorgde voor assistentie en probeerde de andere groep in de kroeg te houden om te voorkomen dat de situatie zou escaleren. Tevergeefs, want de ruziemakers gingen na een korte tijd alsnog naar buiten richting hun auto, die geparkeerd stond op de Paradijslaan.

Daar stonden de kemphanen van eerder die avond te wachten op een confrontatie. Ze gooiden stenen richting de auto waar de vertrekkende groep inmiddels was ingestapt, waarbij ruiten sneuvelden. Ook ruiten van twee andere auto’s werden vernield. Dankzij hulp van andere politie-eenheden konden de twee groepen uit elkaar worden gehouden. De politie doet nog onderzoek naar de zaak.

Een van de deels vernielde auto’s is van Nieuw Elan-raadslid Evon Zevenbergen, die onlangs nog in contact was met de politie over de problemen in het centrum. ,,Ergens is het wel ironisch aangezien ik afgelopen week een afspraak heb gehad met de politie en een Alphense horecazaak over de steeds intensere overlast op straat na het uitgaan. De signalen die wij oppikken vanuit bewoners waren voor mij al urgent genoeg maar helaas heb ik nu ook zelf ondervonden hoe bepaalde groepen zich ’s nachts ’vermaken’. Als je erop uit bent om rottigheid in de horeca of overlast buiten de horeca te trappen is er geen plek voor jou’’, aldus Zevenbergen, die getuigen oproept zich te melden.

De rechtervoorruit van Zevenbergens auto sneuvelde.

De rechtervoorruit van Zevenbergens auto sneuvelde.© Foto Evon Zevenbergen

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.