Omstanders en reddingsbrigade redden twee jonge meisjes uit zee bij Katwijk, met spoed naar ziekenhuis

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 3
Internetredactie
Katwijk

Twee jonge meisjes zijn woensdag aan het begin van de avond uit zee gehaald in Katwijk. Een traumahelikopter landde op de drukke boulevard.

Rond 17.00 uur werden de hulpdiensten massaal opgeroepen. Naast de helikopter werden ook drie ambulances opgeroepen. De reddingsbrigade en KNRM waren tevens ter plaatse.

Omstanders haalde een meisje uit het water, vertelde een getuige en bevestigde een woordvoerder van de reddingsbrigade. Het andere slachtoffertje is door de reddingsdiensten uit zee gehaald.

Beide zwemmers zijn na de eerste hulp van de verplegers en de trauma-arts met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Hoe de twee meisjes in de problemen gekomen zijn is onbekend. Er hing vandaag wel een gele vlag dat duidt op een gevaarlijke zee.

(Tekst gaat door onder de foto)

Grote zoekactie

Even daarvoor had de kustwacht het druk met een grote zoekactie naar een vermist kindje. Het 5-jarige meisje was ter hoogte van Strandpaviljoen ’Zee en Zon’ met een opblaasbaar object de zwin ingegaan.

Reddingsboten van KNRM Katwijk en Scheveningen, De Katwijkse, Noordwijkse en Wassenaarse Reddingsbrigade, de SAR helikopter, een kustwachtvliegtuig en de politie zochten massaal naar het vermiste meisje. Na een klein uurtje zoeken werd zij in goede gezondheid aangetroffen, op het strand, op de grens Katwijk met Noordwijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.