Bram van der Wilk (30) stopte als judotalent vanwege aanhoudend blessureleed: ’Interesse ontstond voor fysiotherapie’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Bram van der Wilk (30): ,,Ik heb vanaf m’n twaalfde gejudood op hoog niveau. Ik was op weg om door te breken, maar door blessures moest ik op m’n negentiende stoppen. Dat was voor mezelf ontzettend heftig. Mijn lichaam was kapot aan het gaan.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Door die blessures ontstond mijn interesse voor fysiotherapie. Ik wilde weten wat ik had opgelopen in al die jaren. Na m’n vmbo-diploma te hebben gehaald, wilde ik in eerste instantie aansluiten bij defensie, waar ik met een topsportstatus kon trainen en het leger in kon. Ik was op dat moment nog bezig met topsport. Maar toen die regeling door de regering werd weggezuinigd, ben ik na de havo te hebben doorlopen fysiotherapie gaan studeren. Dat ging allemaal vrij makkelijk, omdat het me interesseerde.

Sinds 2014 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut. Na mijn stage bij MTP fysiotherapie in Alphen aan den Rijn ben ik hier direct in loondienst gegaan. Naast mijn affiniteit met fysiotherapie ben ik van nature een ondernemer. Na twee jaar heb ik de kans gekregen en gepakt om mede-eigenaar te worden van MTP sports, een sportparamedisch centrum waar mensen onder begeleiding sporten. Daarna werd ik ook compagnon van de fysiopraktijk in Alphen aan den Rijn, waaruit we de afgelopen jaren ontzettend zijn gegroeid.

Naast de praktijk in Alphen aan den Rijn openden we afgelopen jaren praktijken in Purmerend, Zoetermeer en Leiderdorp. Die in Leiderdorp hebben we inmiddels afgestoten. We huurden daar een ruimte bij een sportschool. Vanwege de coronalockdown moest dat een tijdje dicht en hadden we het personeel hard nodig in Alphen aan den Rijn.

Binnen onze praktijken richten we ons vooral op de sportende mens en werkenden. Ze hebben bijvoorbeeld sportblessures of werkgerelateerde klachten door hun lichaamshouding. Zo’n tachtig procent van de patiënten die langskomen, zijn tussen de 18 en 60 jaar, wat jong is ten opzichte van de gemiddelde fysiotherapiepraktijk. Daarnaast zijn er veel sporters uit het hele land die naar ons toekomen. Dat is leuk om te zien.

Ik ben zelf nog altijd fysiotherapeut en tegelijkertijd alles aan het managen. Deze combinatie vind ik leuk en past me goed. Ik merk dat ik de topsportmentaliteit van het judoën van vroeger nog altijd in me heb en dat heb je als ondernemer ook nodig; hard werken en beter willen worden in hetgeen dat je doet.

Door onze enorme groei blijven we ons de komende jaren vooral richten op het optimaliseren van de bedrijfsprocessen binnen de bestaande praktijken en de kwaliteit van onze diensten.

Na werk of in de weekenden kom ik graag in Hendrick’s Pub in de Prins Hendrikstraat. Ik ben vooral georiënteerd op Alphen aan den Rijn, omdat daar veel vrienden en kennissen wonen.’’

Lees ook: Bart Kamper (52) wordt ook wel de nachtburgemeester van Alphen genoemd: ’Ik heb al zeker twee generaties voorbij zien komen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.