Tijdelijk cameratoezicht bij parkeerterrein station Sassenheim naar aanleiding van auto-inbraken

Hielke Biemond
Sassenheim

De gemeente Teylingen plaatst maximaal zes maanden lang een beveiligingscamera bij het gratis parkeerterrein bij station Sassenheim. Burgemeester Carla Breuer heeft daartoe besloten naar aanleiding van de hardnekkige problemen met auto-inbraken.

Al sinds de opening van het gratis parkeerterrein - dat tegenwoordig dubbellaags is - trekt het niet alleen veel forenzen aan, maar ook criminelen. Zij stelen waardevolle onderdelen uit auto’s, maar nemen bijvoorbeeld ook bumpers mee.

De gemeente en de politie worstelen al jarenlang met dit probleem. Teylingen hing al een een groot spandoek met twee priemende ogen aan de buitenkant van het parkeerdek, in een poging dieven af te schrikken.

Vorig jaar liet de gemeente flyers met waarschuwingen achter op geparkeerde auto’s, in een poging de eigenaars bewust te maken van de gevaren. Daarnaast voerden gemeentelijke handhavers en de politie het aantal controles op. Zonder al te veel resultaat.

Politiecijfers

,,Sinds april 2022 komt de locatie weer meer naar voren in de politiecijfers’’, meldt Teylingen. ,,De politie adviseert om, naast de eerder genomen bewustwordingscampagne en meer fysieke controles, mobiel cameratoezicht toe te passen. De burgemeester heeft dit advies overgenomen.’’

Met de nieuwe beveiligingscamera denken de politie en de handhavers ’gerichtere controles’ uit te kunnen voeren. ,,Daarnaast staat bij het station vermeld dat er sprake is van cameratoezicht, wat een afschrikkend effect kan hebben op voertuigcriminelen’’, verklaart de gemeente. ,,Tot slot mogen de camerabeelden, na overleg met het Openbaar Ministerie, gebruikt worden voor de opsporing.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.