Zoektocht van gemeente Leiden naar kunstenaar op Facebook direct klaar

Het beeld van Jacob Meijer bij het Vijf Meibad moet een stukje verplaatst worden.© Foto Taco van der Eb

Binnert Glastra
Leiden

Waar de gemeente na meerdere zoektochten niet in slaagde, lukte haar volgers op Facebook in mum van tijd: het vinden van de kunstenaar die in 1968 de opdracht kreeg voor een beeld bij de nieuw te bouwen sporthal aan de Boshuizerlaan in Leiden.

Omdat de Vijf Meihal vervangen wordt door een nieuwe sporthal enkele tientallen meters verderop, staat het beeld dat de destijds Delftse Jacob Meijer ervoor maakte, straks op een verkeerde plek. Het zomaar ergens anders neerzetten is ongebruikelijk, in het algemeen wordt een kunstenaar daar op zijn minst even over geïnformeerd. En wellicht heeft hij ook nog wel suggesties om het op de nieuwe plek bij de nieuwe hal optimaal tot zijn recht te laten komen.

De gemeente slaagde er ondanks ’meerdere zoektochten’ echter niet in de in 1933 geboren Meijer te vinden en schakelde daarom haar volgers op Facebook in. Die hadden het antwoord minuten later al gevonden: Meijer en zijn gezin vertrokken op enig moment naar de Verenigde Staten. Hij en zijn vrouw beheren onder meer de website houseofreflection.com, waarop een contactformulier te vinden is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.