Vrijwilligers KNRM rukken ’s nachts uit voor in zand weggezakt douanevoertuig op strand Katwijk aan Zee

Internetredactie
Katwijk aan Zee

Een groep vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is afgelopen week, in de nacht van donderdag op vrijdag, in actie gekomen nadat medewerkers van de douane vast waren te komen zitten op het strand van Katwijk aan Zee. Zij zagen door de duisternis enorme hoeveelheden mosdiertjes aan voor zand.

Dat meldt de KNRM donderdagochtend. De douanemedewerkers reden afgelpen week op het strand ten noorden van de uitwatering en hadden niet door dat hun voertuig over mosdiertjes reed, in plaats van over zand. Hierdoor zakte de wagen weg in het stromende water van de uitwatering en begon het voertuig vol te lopen, waarna de vrijwilligers van de KNRM werden gealarmeerd.

De vrijwillige bemanning is vervolgens met hun kusthulpverleningsvoertuig naar de vastzittende wagen gereden om die los te trekken uit het water. Niemand raakte gewond, het voertuig van de douane heeft wel schade opgelopen.

Het noordelijke deel van het Katwijkse strand wordt sinds vorige maand geteisterd door grote hoeveelheden mosdiertjes. Die zorgen behalve voor hachelijke situaties ook voor stankoverlast.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.