Wassenaarder (49) die verdacht wordt van misbruiken kind in sm-relatie blijft in de cel

ANP
Wassenaar

De rechtbank in Assen heeft vrijdag het voorarrest verlengd van de 49-jarige Gilbert de B. uit Wassenaar en een vrouw die in hun sadomasochistische relatie de minderjarige dochter van de vrouw zouden hebben misbruikt. De beslissing van de rechtbank volgde op inleidende zittingen in de zaken tegen het tweetal eerder deze week.

De B. en zijn 41-jarige minnares Patricia B. uit Beilen zitten sinds februari vast, nadat het meisje aangifte had gedaan van seksueel misbruik door haar moeder en de vriend. Dit zou tussen 2014 en 2017 zijn gebeurd in Beilen en Wassenaar. Het kind was 8 jaar toen het misbruik begon.

In hun sm-relatie had De B. de dominante rol en moest B. door hem opgelegde opdrachten uitvoeren. Beiden ontkennen dat zij tijdens die relatie seksuele handelingen hebben verricht met het meisje.

De Beilense bekende wel dat zij in opdracht van haar vriend naaktfoto’s van haar dochter maakte en hem die toestuurde. Ze had hiervan veel spijt, zei ze tijdens de zitting bij de rechtbank. Volgens het Openbaar Ministerie hebben beiden zich hiermee ook schuldig gemaakt aan het maken en bezitten van kinderporno.

De echtgenote van Van B. kwam uiteindelijk achter de buitenechtelijke affaire van haar man, waardoor er een einde kwam aan de sm-relatie.

De advocaten van de twee verdachten hadden betoogd dat er te weinig bewijs is om het voorarrest te laten voortduren. De schade is volgens hen bijna niet meer te overzien. De B. dreigt zijn baan en zijn woning te verliezen. Het arbeidscontract van de vrouw uit Beilen is stopgezet waardoor zij haar huurwoning niet meer kan betalen.

De rechtbank vond de verdenkingen niettemin te ernstig en besloot dat het tweetal de komende drie maanden in de cel moet blijven. Beide zaken worden in november inhoudelijk behandeld.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.