Provincie Zuid-Holland trekt erop uit om de protestvlaggen te verwijderen

De vlaggen worden verwijderd.© Foto Taco van der Eb

Binnert Glastra
Woubrugge

De boeren waren gewaarschuwd: haalden zij zelf deze week de protestvlaggen niet weg, dan doet de provincie het voor ze. Vrijdag is zij daarmee begonnen.

Het is een flinke klus om de vele honderden omgekeerde vlaggen van lantaarnpalen, viaducten en andere in het oog springende plekken te verwijderen. Liever had de provincie Zuid-Holland daarom gezien dat degenen die deze steunbetuigingen aan het boerenprotest hadden opgehangen, die ook zelf weer zouden weghalen.

Gedeputeerde Frederik Zevenbergen gaf ze daar een week de tijd voor en die periode is nu voorbij. De eigenaars kunnen hun vlag als het goed is binnenkort bij het provinciehuis in Den Haag ophalen, tegen vergoeding van de gemaakte verwijderingskosten.

Vooralsnog verloopt de operatie volgens een woordvoerder naar behoren en zijn over de vlagverwijdering richting aannemer of provincie geen nieuwe bedreigingen geuit. Eerder deze week liet Zevenbergen weten dat van een aantal bedreigingen aan het adres van de provincie aangifte is gedaan. Wie de aannemer is, wordt niet bekendgemaakt omdat de provincie niet de bron wil zijn van extra olie op dit vuur.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.