Alphen heeft meer tijd nodig voor erfgoedbeleid

Alphen wil zichzelf meer promoten als ’Limeshoofdstad’.

Alphen wil zichzelf meer promoten als ’Limeshoofdstad’.© Archieffoto Hielco Kuipers

Ruud Sep
Alphen aan den Rijn

De Alphense politiek moet nog even wachten op het nieuwe gemeentelijk erfgoedbeleid. De beleidsnota die dit najaar naar de gemeenteraad zou gaan, is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De reden: er waren de laatste tijd al te weinig ambtenaren die zich op het onderwerp konden storten, en nu is ook de enige beleidsadviseur erfgoed nog vertrokken.

Burgemeester en wethouders melden dat ze nu eerst aan de slag gaan om een nieuwe beleidsadviseur aan te nemen. Die mag dan aan de slag gaan met het erfgoedbeleid. Begin volgend jaar hopen ze antwoord te kunnen geven op de vraag wanneer die nota bij de raadsleden op het bureau kan liggen.

Hoe het huidige gemeentebestuur tegen erfgoed aankijkt, is overigens in grote lijnen wel duidelijk. In het voor de zomer gepresenteerde coalitieakkoord wordt gemeld dat Alphen zich wil gaan promoten als ’Limeshoofdstad’, als het even kan met een Romeins scheepvaartmuseum en een Romeins festival. Om het andere cultuurhistorisch erfgoed beter toegankelijk te maken, denkt het college aan het uitzetten van een erfgoedroute en waar het gaat om het immaterieel erfgoed wil de gemeente zich met name sterk maken voor de instandhouding van het Boskoopse carnaval en de diverse sinterklaasintochten.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.