Stephanie Keijzer (32) deed door omstandigheden een stapje terug met haar plantenwebshop: ’Groeien is leuk, maar je krijgt wel minder tijd’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Stephanie Keijzer (32): ,,Ik heb nu iets meer dan een half jaar een eigen plantenwinkel in de Van Mandersloostraat. Het loopt nog steeds ontzettend goed. Veel mensen komen regelmatig de winkel binnen en zeggen dan: ’Alphen had deze winkel nodig’. Dat is natuurlijk leuk om te horen.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,Ik ben drie jaar geleden begonnen met een eigen webshop voor planten. Uit heel de wereld kwamen er op een gegeven moment bestellingen. Ik deed het samen met wat familieleden. We werkten met acht werknemers in totaal, maar onlangs is mijn broertje eruit gestapt vanwege omstandigheden. Daarop moest ik snel schakelen. Ik besloot de webshop kleiner te maken. Dan is het behapbaarder. We zijn nog met z’n drieën over. Mijn man, een hulp voor doordeweeks in de winkel en ikzelf.

Het was natuurlijk jammer, maar voor mezelf ook wel een goede reden om wat te minderen. Groeien is leuk, maar je krijgt wel minder tijd. Ik heb ook nog twee kinderen die aandacht verdienen. Ik heb nu wat meer ruimte om met ze naar de Zegerplas te gaan waar ze dan lekker kunnen spelen. Wat ook een voordeel is, is dat ik nu eigen baas ben, haha.

In de toekomst moet ik maar kijken of ik de webshop weer vergroot. Tot die tijd ligt de focus vooral op de winkel. Het gaat nu goed, maar ik weet niet wat de toekomst brengt. Je ziet nu weer dat wat winkels verdwijnen uit het centrum van Alphen aan den Rijn. Dat baart me wel zorgen. Het scheelt wel dat ik een bijzondere winkel heb met droogbloemen, opgezette vlinders en schelpen. Het is heel erg afwachten.’’

Lees ook: Bram van der Wilk (30) stopte als judotalent vanwege aanhoudend blessureleed: ’Interesse ontstond voor fysiotherapie’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Lees ook: ’Plantengekkie’ opent nieuwe plantenwinkel in het Alphense centrum: ’Voor een andere doelgroep’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.