Taiwan zendt vliegtuigen en schepen uit om Chinese oefeningen

ANP Producties | Bron: ANP
Taipei

Het ministerie van Defensie van Taiwan heeft zondag gezegd dat het vliegtuigen en schepen heeft uitgezonden om "gepast" te reageren op de Chinese militaire oefeningen rondom het eiland.

Meerdere Chinese vliegtuigen en schepen zijn de Taiwanese wateren en het luchtruim de afgelopen dagen binnengegaan tijdens een grote militaire oefening. Volgens Taiwan ging het zaterdag om twintig gevechtsvliegtuigen, veertien andere vliegtuigen of helikopters en veertien marineschepen. Ook zondagochtend zijn de oefeningen nog gaande. Volgens Taiwan voert China simulatie-aanvallen uit op het eiland en de militaire schepen van Taiwan.

China is bezig met een grote militaire oefening rond Taiwan nadat de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi de eilandstaat had bezocht. China, dat Taiwan als afvallige provincie beschouwt, zag het bezoek van Pelosi als provocatie. Het heeft daarom meerdere maatregelen genomen tegen de Verenigde Staten. Zo wordt de samenwerking stopgezet op het gebied van transnationale misdaadpreventie en het repatriëren van illegale migranten. Daarnaast pauzeert Beijing de gesprekken over klimaatverandering tussen beide landen.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.