NS reageert snel bij wisselstoring Leiden – Hoofddorp, behalve op de website: verwarring onder reizigers

Daphne Stolwijk
Leiden

Een wisselstoring ontregelt het treinverkeer in Leiden op maandagmiddag 8 augustus. Tussen Leiden en Hoofddorp rijden geen treinen, tussen Leiden en Den Haag een stuk minder. De NS is er snel bij en elk kwartier rijden touringcars het traject over om reizigers toch op tijd op de gewenste bestemming te krijgen.

Het begon met een sectiestoring eerder op de dag, er was geen contact mogelijk met de seinen langs het spoor. Toen reparateurs gingen kijken naar de oorzaak van de storing, kwamen ze een scheur in het puntstuk van een wissel tegen net buiten Hoofddorp. Dubbel pech dus.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het treinverkeer ligt er maandagmiddag uit, en zal laat in de avond of zelfs pas dinsdagochtend weer opgepakt worden. Aan de sectiestoring wordt al gewerkt, maar voor de wisselstoring is specialistisch materieel nodig én iemand die het nieuwe puntstuk erin kan zetten. En dat lukt pas maandagavond of dinsdagnacht. De storing duurt volgens ProRail in ieder geval tot middernacht, maar kan dus nog langer duren.

Elk kwartier rijden NS-bussen met gestrande passagiers het traject over, maar dit is nog niet te zien op de website. Dat levert verwarring op onder passagiers op station Leiden Centraal.

De reizigers die staan te wachten op een bus in plaats van de geplande trein, zitten er niet zo mee. ,,Ik vind het prima joh’’, zegt Youssef, onderweg naar Sassenheim. ,,Het kost me niet veel extra tijd en het is goed geregeld met de bussen.’’

Lees ook: Treinverkeer rond Leiden ontregeld door scheur in een wissel, storing verwacht tot 23.00 uur

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.