Leidse masseur verdacht van verkrachting en heimelijk filmen, OM eist cel en beroepsverbod

© Stockfoto

Binnert Glastra
Den Haag

Een 43-jarige Leidse masseur moet 14 maanden de cel in, moet een beroepsverbod krijgen van 5 jaar, moet zich laten behandelen en moet een schadevergoeding betalen aan de vrouwen die hij al masserende betast en verkracht zou hebben. Dat eiste de aanklager van het openbaar ministerie (OM) maandag bij de Haagse rechtbank.

Nadat zij eerder al eens met een vriendin bij hem was geweest, had de masseur haar geappt met de vraagt op ze wilde meewerken aan een ’experimentele’ massage met een ’sensueel karakter’. Ze ging erop in, maar het liep die 30e januari in Voorburg heel anders dan verwacht.

Toen zij voelde dat de masseur haar handdoek wegschoof, met zijn vingers bij haar vagina kwam en zelfs naar binnen ging, schrok ze en deed haar ogen open. Ze zag toen pas dat de masseur alleen nog maar zijn onderbroek aan had.

Ze riep verschrikt: „Wat doe je?!”, greep haar handdoek en rende de massageruimte uit. Op de gang werd ze opgevangen door een vriendin, die later zou getuigen dat de vrouw totaal in shock was.

Gefilmd

De verdachte verklaarde bij de politie dat hij het slachtoffer niet bij haar vagina heeft aangeraakt. Maar op de telefoon is nog wel een appje aan het slachtoffer aangetroffen van na de massage, waarin hij zijn excuses aanbiedt en zegt dat het allemaal miscommunicatie was.

Op die telefoon werden ook filmpjes aangetroffen. De man heeft meerdere keren tijdens een massage vrouwen gefilmd die dan naakt waren en door hem over het hele lichaam werden gemasseerd. Een enkele keer stond de camera gericht op de vagina van een vrouw. Twee van deze vrouwen zijn door de politie achterhaald en hebben ook aangifte gedaan.

Het Openbaar Ministerie neemt het de man kwalijk dat hij het vertrouwen dat de vrouwen in hem hadden, heeft misbruikt. Ook heeft hij zijn beroepsgroep beschadigd. De officier van justitie eiste tegen hem 20 maanden cel, waarvan 6 voorwaardelijk, en een beroepsverbod als masseur van 5 jaar.

Hij zou zich voor behandeling moeten melden bij de Waag. Daarnaast wil het OM dat verdachte een contactverbod krijgt met de slachtoffers en een schadevergoeding betaalt.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.