Oekraïense gouverneur: doden door Russische aanval

ANP Producties | Bron: ANP
Kiev

In de Centraal-Oekraïense regio Dnjepropetrovsk zijn zeker dertien mensen omgekomen door Russische beschietingen, meldt gouverneur Valentin Reznitsjenko. Bij de aanval in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rond de tien mensen gewond geraakt.

De gouverneur liet aanvankelijk via Telegram weten dat in het district Nikopol elf doden waren gevallen en in het stadje Marhanets tien. Hij zei ruim een uur later dat de beschietingen in totaal elf mensen het leven hadden gekost en even later voegde hij eraan toe dat nog twee mensen waren bezweken aan hun verwondingen.

Het Russische leger zou tientallen raketten hebben afgevuurd op woonwijken. Volgens de gouverneur zijn meerdere gebouwen beschadigd of verwoest.

Het getroffen gebied grenst aan de rivier Dnjepr met aan de andere kant de door Rusland bezette kerncentrale van Zaporizja. De centrale, de grootste van Europa, is de afgelopen dagen meermaals beschoten. Rusland en Oekraïne wijzen naar elkaar als schuldige. Dnjepropetrovsk ligt in de oostelijke helft van Oekraïne en grenst aan de regio's Donetsk en Zaporizja.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.