De Hogeschool Leiden: enorm gegroeid in korte tijd | Klare Lijn

1 / 2
Yorick Coolen

Ten westen van Station Leiden Centraal strekt het 110 hectare grote Leiden Bio Science Park zich uit. Het is het grootste Life Sciences Health cluster in Nederland. Op deze plek komen onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven samen.

Zo bevinden zich er onder meer het Leids Universitair Medisch Centrum, verschillende farmaceutische bedrijven en een aantal faculteiten van Universiteit Leiden. Het gebied is in constante ontwikkeling en er vinden momenteel meerdere bouwprojecten plaats. Eén daarvan is de uitbreiding van de Hogeschool Leiden.

De Hogeschool Leiden bevindt zich sinds 1999 in het hart van het Science Park. Sinds die tijd is de school enorm gegroeid. Om de inmiddels 13.500 studenten en 1250 medewerkers genoeg ruimte te kunnen blijven bieden, is in 2021 begonnen met de bouw van een grote uitbreiding.

De nieuwbouw werd ontworpen door DP6 architectuurstudio en zal bestaan uit een zes verdiepingen hoog bouwdeel en een atrium. Het atrium zal een verbinding vormen tussen het bestaande gebouw en de nieuwe vleugel.

De bouw is nog steeds in volle gang. Het hoogste punt van de nieuwe vleugel werd in maart dit jaar bereikt en het einde is hiermee in zicht. Eind dit jaar staat de oplevering van de nieuwbouw gepland, waarna het begin 2023 in gebruik zal worden genomen.

Leiden in klare lijn

Bruggen, beelden, gebouwen en straatgezichten... uiteindelijk moet de hele stad eraan geloven, want Eric J. Coolen ziet eigenlijk op élke hoek in Leiden wel iets moois. De tekenaar zet de stad wekelijks om in ’stripstijl’ de klare lijn.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.